31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Regina Elisabeta a primit mulțumiri pentru cei 70 de ani de...

VIDEO: Regina Elisabeta a primit mulțumiri pentru cei 70 de ani de activitate

Regina Elisabeta a primit mulțumiri pentru cei 70 de ani de activitate în calitate de șef de stat în cadrul unei ceremonii organizate vineri pentru a sărbători Jubileul de Platină.

Regina Elisabeta a primit mulțumiri pentru cei 70 de ani de activitate în calitate de șef de stat în cadrul unei slujbe oficiate vineri, 3 iunie, pentru a sărbători Jubileul său de Platină.

Regina însăși a lipsit de la eveniment din cauza unor probleme de mobilitate continuă.

Alți membri de rang înalt ai familiei regale s-au alăturat congregației de la Catedrala St Paul din Londra pentru a aduce un omagiu domniei sale record.

Cele patru zile de sărbători au început joi, când o Elisabeta radiantă a salutat mulțimea de la balconul Palatului Buckingham după o paradă militară și un zbor al Forțelor Aeriene Regale, iar mai târziu a condus aprinderea farului principal al Jubileului de Platină la reședința sa de la Castelul Windsor.

În vârstă de 96 de ani s-a retras cu reticență de la slujba de vineri, după ce a simțit „un oarecare disconfort” în ziua precedentă.

Regina a urmărit slujba la televizor la Castelul Windsor .

Fiul și moștenitorul ei, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a reprezentat-o.

O mare atenție a fost concentrată și asupra nepotului ei, Prințul Harry și soția sa Meghan.

Perechea care își face prima apariție publică împreună în Marea Britanie de la retragerea din funcțiile regale în urmă cu doi ani.

Cuplul s-a mutat în Statele Unite pentru a duce o viață mai independentă, iar de atunci au lansat câteva atacuri usturătoare la adresa Palatului Buckingham și a familiei regale.

Ei au fost întâmpinați de aplauze, dar și de câteva huiduieli din partea mulțimii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...
Ultima oră
Pe aceeași temă