19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele sale în timpul războiului.

Zelenski, care spune că Rusia încearcă să distrugă cât mai mult din infrastructura Ucrainei, a declarat că un astfel de acord ar arăta națiunilor care plănuiesc acte agresive că vor trebui să plătească pentru acțiunile lor.

“Invităm țările partenere să semneze un acord multilateral și să creeze un mecanism care să asigure că toți cei care au avut de suferit de pe urma acțiunilor rusești pot primi compensații pentru toate pierderile suferite”, a spus el.

Zelenski a precizat că, în cadrul unui astfel de acord, fondurile și proprietățile rusești din țările semnatare vor fi confiscate. Acestea ar fi apoi direcționate către un fond special de compensare.

Canada a declarat luna trecută că își va modifica legea privind sancțiunile pentru a permite ca activele străine confiscate și sancționate să fie redistribuite ca despăgubiri pentru victime sau pentru a ajuta la reconstrucția unui stat străin în urma unui război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă