18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Sri Lankezii, proteste împotriva guvernului

VIDEO: Sri Lankezii, proteste împotriva guvernului

Mii de srilankezi au intrat în grevă și au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui și a guvernului pentru modul defectuos în care au gestionat cea mai gravă criză financiară a insulei din ultimele decenii.

Magazinele, școlile și băncile din capitala Colombo au fost închise, alăturându-se astfel grevei miilor de lucrători din sectorul public și privat din alte orașe importante din țară.

Sute de studenți universitari și alți protestatari au rămas cantonați în fața drumului principal către parlament, unde au început protestul. Unii și-au agățat lenjeria intimă pe baricade ca o insultă la adresa conducerii politice. Mesaje precum „Gota, du-te acasă” – un strigăt de mobilizare a protestatarilor – au fost mâzgălite pe unii dintre chiloți și veste.

Lovită puternic de pandemie, de creșterea prețului petrolului și de reducerile de taxe efectuate de guvernul președintelui Gotabaya Rajapaksa, Sri Lanka a rămas cu doar 50 de milioane de dolari în rezervele valutare utilizabile, a declarat săptămâna aceasta ministrul de finanțe al țării. Lipsa alimentelor, a combustibilului și a medicamentelor importate a dus la mai mult de o lună de proteste antiguvernamentale sporadice și violente.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă