20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPolițiștii de frontieră ucraineni cântă imnul național în uzina Azovstal

Polițiștii de frontieră ucraineni cântă imnul național în uzina Azovstal

Polițiștii de frontieră ucraineni încearcă să reziste asltului rusesc cântând imnul național în uzina siderurgică Azovstal.

Serviciul de grăniceri al Ucrainei a lansat vineri un videoclip care arată un grup de soldați în haine de luptă, cei mai mulți purtând căști și puști în mână, cântând imnul național într-o cameră mică de la subsol.

Serviciul a spus că luptătorii erau polițiști de frontieră care ajutau la apărarea uzinei siderurgice Azovstal, ultimul bastion al forțelor ucrainene care rezista împotriva invadatorilor ruși în orașul-port strategic Mariupol, pe Marea Azov.

Reuters nu a putut verifica în mod independent videoclipul.

Dacă polițiștii ucraineni cântă imnul național în uzina Azovstal, soțiile luptătorilor de acolo cer culoare umanitare

Zeci de femei s-au adunat în centrul Kievului miercuri (27 aprilie), scandând „Salvați Mariupol” și „Salvați Azovstal”, în timp ce soldații și civilii ucraineni rămân adăpostiți în uriașa fabrică de oțel Azovstal din orașul Mariupol, din sudul orașului.

Protestatarii, inclusiv soțiile luptătorilor Azov, aveau fețele acoperite cu vopsea roșie care imita sângele și țineau jucării moi și haine pentru copii acoperite cu vopsea roșie, simbolizând copiii blocați în interiorul uzinei, potrivit Reuters.

Sloganul scandat de femeile de la protest a fost „ Salvați Mariupol”, într-o adresare către elitele politice mondiale
Soțiile soldaților le-au cerut liderilor mondiali și în special lui Tayyip Erdogan din Turcia să negocieze un coridor umanitar pentru ca civilii și personalul militar să părăsească orașul.

„Facem apel la comunitatea mondială și liderii mondiali să devină garanți și să-și trimită reprezentanții, care vor asigura un coridor verde pentru ca războinicii și civilii noștri ucraineni să iasă din Mariupol, din combinatul siderurgic Azovstal”, a spus Yuliia, soția unui soldat Azov.

Oficialii ucraineni au descris situaţia de la Mariupol, un port strategic de la Marea Azov, drept o „catastrofă umanitară”.

Luni (25 aprilie), Rusia a anunțat intenția de a deschide un coridor umanitar pentru ca civilii să părăsească uzina Azovstal, dar Kievul a negat că ar fi ajuns la vreun acord cu Rusia în acest sens.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...
Ultima oră
Pe aceeași temă