29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăMediuVIDEO: UE felicită India pentru ambițiile sale în domeniul climei

VIDEO: UE felicită India pentru ambițiile sale în domeniul climei

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mers în India pentru a discuta despre modul în care UE și India își pot uni forțele pentru a combate schimbările climatice prin intermediul tehnologiilor inovatoare și curate. Ea a felicitat țara din Asia de Sud pentru obiectivul ambițios de a obține 50 % din energie din surse regenerabile până în 2030.

După ce au plantat mai mulți copaci în Gurugram Haryana, ea a vorbit membrilor și studenților de la The Energy Resources Institute, (TERI), specializat în energie și dezvoltare durabilă, despre cât de multe lucruri au în comun UE și India, inclusiv despre daunele cauzate de schimbările climatice.

India, al treilea mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, s-a angajat să reducă emisiile și să facă ca energia curată să reprezinte cel puțin 40 % din capacitatea sa, până în 2030, față de 21,4 % în prezent, căutând în același timp să își gestioneze apetitul energetic pe măsură ce populația sa devine mai prosperă.

Von der Leyen se va întâlni cu premierul indian Narendra Modi, potrivit presei locale, cei doi lideri urmând să discute despre securitatea regională, comerț și schimbările climatice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Poliția germană investighează un cetățean german suspectat de crimă în cazul dispariției lui Madeleine McCann

Suspectul în cazul Madeleine McCann, Christian Brueckner, a mărturisit unui deținut că a răpit un copil dintr-un apartament din Portugalia, a dezvăluit astăzi senzațional...

Comerțul suferă un recul: cifra de afaceri scade, pe fondul încetinirii consumului

Datele INS arată că evoluția generală a afacerilor din comerț a fost influențată pe mai multe segmente Datele Institutului Național de Statistică, publicate joi, arată...

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă