17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Mariupol - Complex de apartamente, distrus de ruși

VIDEO: Mariupol – Complex de apartamente, distrus de ruși

Imagini filmate cu drona arată un complex de apartamente distrus în centrul orașului portuar asediat Mariupol, din estul Ucrainei, care a fost scena unor lupte aprige între armata rusă și forțele ucrainene care apără orașul.

Pe parcursul săptămânilor de lupte, infrastructura din Mariupol a suferit pagube importante, iar multe clădiri, inclusiv blocuri rezidențiale, au fost complet distruse.

Principalul port de la Marea Azov este cea mai mare țintă din regiunea Donbas de est, pe care Moscova o numește acum centrul campaniei sale. Dacă va fi capturat, ar fi primul oraș important care va cădea de la începutul războiului. Capturarea sa ar contribui la asigurarea unui pasaj terestru între zonele estice controlate de separatiști și Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o în 2014.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă