19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalKamala Harris, despre Ketanji Brown Jackson, prima femeie de culoare care va...

Kamala Harris, despre Ketanji Brown Jackson, prima femeie de culoare care va face parte din Curtea Supremă. VIDEO

“Pentru prima dată în istoria națiunii noastre, o femeie de culoare va face parte din Curtea Supremă. Astăzi îl sărbătorim pe judecătorul Ketanji Brown Jackson,” spune Kamala Harris Vicepreședintă al Statelor Unite ale Americii.

Până acum, Curtea Supremă a SUA a avut doar doi judecători de culoare în istoria sa – ambii au fost bărbați. Dar victoria lui Ketanji Brown Jackon este semnificativă din mai multe motive, scrie Sky News.

Ketanji Brown Jackson a fost confirmată ca fiind prima femeie de culoare care face parte din Curtea Supremă a SUA în istoria sa de 233 de ani.

Judecătorul și-a asigurat rolul pe viață în urma unui vot de 53-47 în Senatul SUA, în urma întrebărilor acerbe din partea criticilor.

Judecătorul Jackson, în vârstă de 51 de ani, va fi, de asemenea, primul fost apărător public care va face parte la Curtea Supremă și al treilea judecător de culoare al instituției.

Curtea Supremă a SUA a avut doar doi judecători de culoare – ambii bărbați – Thurgood Marshall și Clarence Thomas.

Judecătorul afro-american a fost nominalizat de președintele american Joe Biden în februarie, pentru a înlocui judecătorul liberal Stephen Breyer.

Înainte ca ea să se alăture tribunalului, Curtea Supremă urmează să se pronunțe în mai multe cazuri importante, inclusiv unul care ar putea anula decizia de referință din 1973 care a legalizat avortul la nivel național și altul care ar putea extinde drepturile asupra armelor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă