13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Orban din Ungaria se așteaptă la o "mare victorie" în alegeri

VIDEO: Orban din Ungaria se așteaptă la o “mare victorie” în alegeri

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că se așteaptă la o mare victorie, după ce a votat la alegerile generale din țară.

“Am muncit multe și multe luni pentru victorie, așa că ceea ce aștept este o mare victorie”, a declarat Orban reporterilor după ce a votat la Budapesta. “De asta are nevoie țara”.

Sondajele de opinie dau partidului naționalist al lui Orban, Fidesz, un avans strâns în alegeri, dar, având în vedere că aproximativ o cincime din cei opt milioane de alegători din Ungaria se declară încă nehotărâți, votul popular al țării ar putea fi în ambele sensuri.

Orban este pus la grea încercare în aceste alegeri, unde sondajele sugerează că cele șase partide de opoziție unite împotriva sa sunt la o distanță mică de a detrona partidul său naționalist Fidesz.

Orban se află la putere din 2010. Calea sa spre realegere a fost complicată de invazia Rusiei în Ucraina, ordonată de președintele Vladimir Putin, cu care cultivase legături de prietenie, lucru la care Orban nu a vrut să răspundă duminică.

“Eu candidez pe baza intereselor naționale maghiare, deci sunt pro-Ungaria”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă