26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: "Nu a mai rămas nimic" din avionul Mriya, spune căpitanul

VIDEO: „Nu a mai rămas nimic” din avionul Mriya, spune căpitanul

Pilotul avionului cargo Mriya, cea mai grea aeronavă din lume, a declarat că nu mai există nicio speranță de refacere a acestuia, după ce a fost distrus de un atac rusesc asupra aeroportului Hostomel.

Forțele rusești s-au retras de pe aeroportul din apropierea capitalei, care a fost supus luptelor încă din prima zi a conflictului, a anunțat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării într-un buletin periodic.

Revenind pentru a evalua pagubele de pe aeroport, pilotul Dmytro Antonov a trecut pe lângă epavele mai multor avioane înainte de a ajunge la ceea ce a mai rămas din Antonov-225 Mriya – care în ucraineană înseamnă „vis”.

„Tristețea este de nedescris. Tocmai mi-am dat seama că exact acum două luni am plecat în ultima mea călătorie de afaceri. Am zburat cu Mriya”, a spus el.

Producătorul de arme de stat ucrainean Ukroboronprom a raportat în februarie că Mriya, care poate transporta până la 250 de tone, a fost incendiat într-un atac rusesc și că refacerea acestuia ar costa peste 3 miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă