13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Un antreprenor american născut în Irak ajută Ucraina

VIDEO: Un antreprenor american născut în Irak ajută Ucraina

Când antreprenorul american născut în Irak, Emad Ballack, realizat ce se întâmplă în Ucraina, a decis că trebuie să acționeze.

În timp ce civilii au plecat din țară, Ballack, un kurd, a început o excursie de patru zile la Kiev, oraș pe care îl numește acasă de peste șapte ani de zile.

„Am fost în Ucraina în ultimii șase, șapte ani, lucrând, făcându-mi prieteni, atașându-mă emoțional de această țară. Și așa am decis să mă întorc, să fiu cu prietenii mei și să încerc să fac tot ce pot pentru a ajuta țara.”

Bărbatul de 45 de ani a vrut să-și folosească afacerile, inclusiv restaurantele și o companie de comerț, pentru a-i ajuta pe ucraineni.

El a trimis hrană, produse de bază și îmbrăcăminte civililor și forțelor de securitate, prin proiectele sale, precum și prin legăturile politice și de afaceri.

După ce a ajuns la Kiev pe 8 martie, antreprenorul a început să pregătească mese gratuite pentru forțele de securitate și civili în restaurantul său, în timp ce strângea donații mai ales în Statele Unite.

„Restaurantul este evident închis, dar băieții încearcă să ajute. Cuptorul este încins. Încercăm să pregătim niște mese. Face pizza cu brânză pentru doamnele din armată care iubesc pizza cu brânză. Atât de special pentru fete. Mulțumesc Serghei.”

Folosind compania sa de comerț electronic Zibox, Ballack livrează mărfuri la granița poloneză cu Ucraina, unde autoritățile locale asistă cu logistică.

„Lupta înseamnă nu doar să purtați o armă și să trageți în cineva. A lupta în aceste cazuri înseamnă o mulțime de moduri diferite. Puteți ajuta din punct de vedere logistic. Puteți dona Puteți ajuta oamenii care au nevoie”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă