25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportGuvernul Marii Britanii vrea asigurări că tenismenul rus Daniil Medvedev nu este...

Guvernul Marii Britanii vrea asigurări că tenismenul rus Daniil Medvedev nu este un susținător al lui Putin

Campionul de Grand Slam, Daniil Medvedev, ar putea fi nevoit să treacă prin câteva cercuri diplomatice dacă dorește să concureze la Wimbledon în acest an.

Întrebat marți la o reuniune a comitetului restrâns al Parlamentului Regatului Unit despre Medvedev care va concura la Wimbledon, ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston, a spus că ar putea căuta „asigurări” că starul rus, care a câștigat primul său Grand Slam la US Open anul trecut, nu sprijină Rusia.

Guvernul Marii Britanii vrea asigurări că Daniil Medvedev nu-l susține pe Putin

„Nimeni care arborează steagul Rusiei nu ar trebui să fie permis. Avem nevoie de o potenţială asigurare că ei nu sunt susţinători ai lui Putin şi luăm în considerare ce condiţii avem nevoie pentru a încerca să obţinem nişte asigurări în acest sens”.

Huddleston a spus că a luat legătura cu organizatorii turneului, All England Lawn Tennis Club (AELTC), și că au loc discuții.

CNN a contactat AELTC, dar nu a primit un răspuns imediat.
Regulile actuale permit jucătorilor ruși și belarusi să concureze în turneul masculin ATP și WTA feminin, dar numai ca atleți neutri.

Rusia și Belarus, care au contribuit la organizarea invaziei Ucrainei, sunt interzise de la evenimentele pe echipe precum Cupa Davis și Cupa Billie Jean King, deoarece sportul continuă să-i întoarcă spatele lui Putin.

Ce a spus tenismenul rus

„Mesajul meu este întotdeauna același – vreau pace în toată lumea”, a spus Medvedev reporterilor la începutul acestei luni, întrebat despre război.

CNN a contactat echipa lui Medvedev cu privire la comentariile lui Huddleston, dar nu a primit un răspuns imediat. Cu toate acestea, șeful WTA, Steve Simon, a spus că nu vrea ca jucătorii să fie interziși dacă nu critică public „deciziile unei conduceri autoritare”.

Nu știi niciodată ce poate aduce viitorul. Dar pot să vă spun că nu am interzis niciodată atleților să participe la turneul nostru, ca urmare a pozițiilor politice pe care le-ar putea lua conducerea. Deci ar fi nevoie de ceva foarte important pentru ca asta să se schimbe, dar din nou nu știm încotro se duce asta.”, a spus Simon marți pentru BBC.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă