19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăCoronavirusRomânia își încheie socotelile cu pandemia

România își încheie socotelile cu pandemia

Din 8 martie, România nu va mai avea nicio restricție în privința pandemiei. Masca devine doar un simplu accesoriu și poate fi purtată în continuare de cine dorește.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis. 

Țări ca Marea Britanie, Danemarca și Suedia au încheiat pandemia încă de acum o lună.

Rata de infectare este tot mare

Oraşele Otopeni (Ilfov) şi Bucureşti au în continuare cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dar ambele înregistrează valori în scădere faţă de ziua anterioară.

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, cele mai mari rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cumulate la 14 zile, se înregistrează în: Otopeni (Ilfov) – 19,84, Bucureşti – 15,68, Cluj-Napoca (Cluj) – 13,84, Bragadiru (Ilfov) – 13,64, Sibiu (Sibiu) – 12,96 şi Voluntari (Ilfov) – 12,79.

În 183 de oraşe rata de infectare cu COVID-19 este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate.

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă se menţine în Borşa (Cluj) – 35,91 (46 de cazuri la o populaţie de 1.281 de persoane).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă