15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaReacții pe străzile din Donețk după mutarea lui Putin

Reacții pe străzile din Donețk după mutarea lui Putin

Pe străzile celui mai mare oraș din regiunile separatiste de est ale Ucrainei, unii locuitori și-au exprimat bucuria și recunoștința față de decizia Rusiei de a recunoaște independența, dar alții au presimțit ceea ce va urma.

Parlamentul Rusiei a aprobat tratate cu cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, la o zi după ce Putin a anunțat că recunoaște independența enclavelor controlate de luptători susținuți de ruși din 2014.

“Este foarte important pentru noi toți că pacea va veni în sfârșit în republica noastră și în Lugansk. Vrem doar pace și calm”, a spus Nikolai, un rezident din Donețk.

“Este un mediu atât de sumbru în acest moment. Nu știu cât de bună este decizia și dacă va duce la pace”, a spus Karina, locuitoare din Donețk.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă