14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăASF reacționează după declararea falimentului City Insurance

ASF reacționează după declararea falimentului City Insurance

După ce falimentul City Insurance a devenit oficial, ASF reacționează și spune că hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației.

Persoanele care au polițe RCA la City Insurance au termen 30 de zile pentru a alege un alt asigurator și 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună. Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Termenele stabilite de Tribunalul București

– termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor 28.03.2022;  

– termen de verificare a creanţelor, întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe 18.04.2022;  

– termen de definitivare a tabelului creanţelor 13.05.2022;  

– data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor 25.04.2022.  

Poziția ASF în urma falimentului City Insurance

ASF afirmă că decizia instanței confirmă „corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice”.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a luat la cunoștință de soluția dispusă astăzi de Tribunalul București prin care admite cererea A.S.F. și dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A.

Hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice.

Prin retragerea autorizației de funcționare a acestui asigurător, Autoritatea a acționat în scopul reechilibrării pieței RCA, afectată de practicile nelegale, care au provocat dezechilibre semnificative.”, spune ASF.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă