13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalFranţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă...

Franţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă de Statul Islamic

Scrisoarea de credinţă către SI a fost găsită în posesia unui bărbat care nu se afla în închisoare. Această scrisoare ar fi fost redactată de către unul dintre cei doi deţinuţi.

Cei trei indivizi au fost inculpaţi vineri pentru ”asociere a răufăcătorilor cu scop terorist criminal”. Ţinta precisă a proiectului de atentat nu a fost determinată.

Conform surselor respective, unul dintre cei doi deţinuţi este Zakaria Chedili (31 de ani), condamnat în ianuarie 2016 la şase ani de închisoare pentru participarea alături de jihadişti timp de şase luni, în 2014, la luptele din Siria.

Potrivit cotidianului Le Parisien, creierul grupului este un alt deţinut, un bărbat în vârstă de 27 de ani convertit la islam şi condamnat pentru ”apologia terorismului”.

Cel de-al treilea inculpat, în vârstă de 42 de ani, a ieşit din închisoare la începutul acestui an, conform publicaţiei citate.

Cele mai citite

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă