24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcrainenii se îndoiesc și au temeri mari că eforturile străine vor aduce...

Ucrainenii se îndoiesc și au temeri mari că eforturile străine vor aduce pacea

Ucrainenii, în special cei din estul țării, au temeri tot mai mari că eforturile străine vor aduce pacea în țara lor.

Pe măsură ce confruntarea internațională între Rusia și Occident cu privire la Ucraina continuă, locuitorii își pierd speranța că totul se va încheia pașnic. Creșterea tensiunilor între Rusia și Occident îi sperie foarte mult pe ucraineni.
Câțiva îndoliați de la o înmormântare în Horlivka, situată în regiunea Donețk, deținută de separatiști, spun că s-au săturat.
Despre nepotul Tatianei, Artyom Atryomenko, se spunea că ar fi un militant al autoproclamatei Republici Populare Lugansk – cunoscută sub numele de LNR.
„A fost atât de bun, nepotul meu. Când se va termina acest război? Sunt uciși oameni atât de buni. Și numai Dumnezeu știe pentru ce luptă”, relatează Reuters.
Potrivit oficialilor republicii, bărbatul de 39 de ani a fost ucis chiar pe linia de separare.
Într-o declarație publicată pe site-ul său, miliția LNR a declarat că un bărbat a fost ucis pe 27 ianuarie în timp ce el riposta, la scurt timp după ce Forțele Armate ucrainene au deschis focul asupra pozițiilor rebelilor.

Ucrainenii au foarte multe temeri că pacea va mai reveni, mai ales că părțile implicate se acuză reciproc


Ambele părți se acuză adesea reciproc de încălcarea încetării focului în estul Ucrainei.
Tatăl său, Serghei, își pierde și speranța că totul se va termina pașnic.
„Nu cred (în discuții). Nu cred că vor ajunge la un acord și nu va ieși nimic bun din asta. Nimic. Ei joacă pentru timp. Nu mai cred pe nimeni, nici Ucraina, nici SUA, pe nimeni.”
Temerile cresc în Occident că Rusia ar putea încerca să atace Ucraina după ce a adunat zeci de mii de militari în apropierea graniței.
Oficialii occidentali au cerut o detensionare, avertizând că Rusia se va confrunta cu sancțiuni economice rapide și dure dacă își invadează vecinul.
Statele Unite și Marea Britanie au început, de asemenea, să trimită mai multe arme în Ucraina.
Moscova neagă că plănuiește un atac.
Pe măsură ce conflictul internațional continuă, locuitorii din Kiev au îndoieli că eforturile străine vor ajuta la încetarea crizei.
„… Sper că totul va merge bine, pentru că situația de acum este considerabil… ei bine, după cum înțeleg, mulți oameni nu sunt încântați de situație, dar nimeni nu vrea război, toată lumea vrea un cer pașnic deasupra capului.”
„Ei nu vin aici cu intenții bune. Ei vin aici pentru a împinge Ucraina spre război. Înțelegi? Sunt acordurile de la Minsk, cu Germania, Franța și Rusia, ar trebui să le implementăm complet. Orice altceva împinge Ucraina către război. Acest lucru ne va afecta pe tine, pe tine și pe mine. Nu avem nevoie de asta.”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

8 motive pentru care merită să îți instalezi panouri fotovoltaice în 2024

Locuiești la casă și te gândești la variante prin care poți reduce costurile la utilități? Într-adevăr, cheltuielile lunare ale celor care stau la casă...

Economisește la cumpărăturile online folosind codurile de reducere de pe Couponiada.ro

Într-o lume în care fiecare leu contează, este esențial să găsim modalități eficiente de a economisi fără a sacrifica calitatea vieții noastre. Couponiada.ro este...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...
Ultima oră
Pe aceeași temă