15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA și UK, decizie șoc. Retrag diplomații de la Kiev

SUA și UK, decizie șoc. Retrag diplomații de la Kiev

Statele Unite și Marea Britanie au început retragerea pesonalului de la ambasadele din Ucraina, în schimb Uniunea Europeană apreciază că ”nu ar trebui să dramatizăm situația”, transmit agențiile internaționale.

SUA, primele măsuri în Ucraina

Departamentul SUA a autorizat personalul local să părăsească ambasada și îi invită pe cetățenii americani care locuiesc în Ucraina să ia în considerarea acum să părăsească țara.

Personalul local şi cel neesenţial pot părăsi ambasada dacă doresc, iar cetăţenii americani care locuiesc în Ucraina “ar trebui să ia în considerare acum” părăsirea ţării cu zboruri comerciale sau alte mijloace de transport, se precizează în declaraţia Departamentului de Stat al SUA. Situaţia de securitate, în special de-a lungul graniţelor ucrainene, în Crimeea ocupată de ruşi şi în Doneţk controlată de Rusia, este imprevizibilă şi s-ar putea deteriora în orice moment”, se arată în comunicarea oficială.

Marea Britanie, decizie de retragere

Marea Britanie a început să retragă o parte a personalului de la ambasada din Kiev, a anunțat, luni, Ministerul de Externe de la Londra, precizând că ambasada rămâne deschisă și va continua să lucreze.

„Din cauza amenințărilor crescute din Partea Rusiei, Ministerul de Externe a decis să retragă temporar o parte a personalului ambasadei de la Kiev și rudele lor. Ambasada rămîne deschisă și va continua să lucreze, asigurând asistență consulară și sprijin pentru cetățenii britanici din Ucraina”, se arată în anunțul oficial al Ministerului.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă