19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalKamala Harris se întâlnește cu prima femeie președinte din Honduras

Kamala Harris se întâlnește cu prima femeie președinte din Honduras

Prima femeie președinte din Honduras, Xiomara Castro, a avut o întâlnire cu vicepreședintele SUA Kamala Harris, imediat după învestirea sa.

Cele două împărtășesc isprava de a fi primele femei la conducere – Castro, prima femeie președinte a țării din America Centrală, Harris prima femeie de culoare la conducerea SUA, precum și prima femeie vicepreședinte din SUA.

Harris, care a fost nominalizată de președintele Joe Biden să conducă politica SUA în triunghiul nordic sărac al țărilor din America Centrală, a sosit în capitala Hondurasului, joi dimineață.

În timpul întâlnirii cu Castro, Harris a discutat despre oportunitățile economice, lupta împotriva corupției și gestionarea migrației, au spus oficialii americani.

Castro, care se descrie ca fiind o socialistă democrată, a promis că va aborda corupția, sărăcia și violența, probleme cronice care au contribuit la alimentarea valurilor de migranți în Statele Unite.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă