15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSocialMultimilionarii încearcă să readucă la viață Scoția

Multimilionarii încearcă să readucă la viață Scoția

Milionarii americani Christopher și Camille Bently au cumpărat o proprietate degradată în Scoția și intenționează să o transforme într-o sălbăticie în care animalele sunt protejate.

Ei se alătură rândurilor tot mai mari ale așa-numiților „green lairds”. La marginea Highlands-ului scoțian se află o proprietate de 5.500 de acri numită Kildrummy. A fost cumpărat recent de dezvoltatorii imobiliari americani Camille și Christopher Bently.

Multimilionarii investesc în proiecte de mediu în Scoția

Familia Bently a cumpărat proprietatea Kildrummy pentru aproximativ 15 milioane de dolari. Conacul său a fost construit în 1901 pentru a găzdui petrecerile de împușcături de cocoși, iar terenul său a fost intens gestionat.

Familia Bently a interzis capcanele și împușcarea în Kildrummy. Ei plănuiesc să transforme moșia într-o semi-sălbăticie în care speciile în scădere sunt reînviate și protejate.

„De peste drum ne uităm la moșia Glenkindie, vecinul nostru. Este o proprietate de vânătoare. Și ei, totuși, și-au gestionat terenul cu multă simpatie față de mediu. Căutăm să reținem asta și să replicăm asta aici, unde vezi o mlaștină puternic arsă, puternic gestionată, care a fost ținută așa mult prea mult timp.”, a spus Christopher Bently.

Afaceriștii cumpără moșii avariate și le transformă în surse de energie

Nu departe se află o fostă moșie de împușcături, numită Bunloit. Aceasta a fost cumpărată de către alt afacerist, Jeremy Leggett. El este un militant de lungă durată în domeniul schimbărilor climatice care a câștigat milioane din energia solară.

„După 20 de ani ca antreprenor solar, am trecut de la începutul acelui timp, mi s-a spus că sunt un visător fără rădăcini și că energia solară nu va produce niciodată energie pentru adulții care știau cu adevărat despre asta. M-am gândit, de ce să nu încerc să ajut la crearea acestui tip de creștere exponențială în altă parte a poveștii de supraviețuire chiar la sfârșit? Scoaterea carbonului din atmosferă.”, a spus Leggett.

Leggett speră că cercetarea de la Bunloit va accelera o revoluție a managementului terenurilor în Scoția și va ajuta la prevenirea colapsului climatic și a biodiversității.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDEO. Protestatarii încearcă să ia cu asalt fabrica Tesla din Germania

Protestatarii se opun extinderii fabricii producătorului american de vehicule electrice Tesla, care deschide o nouă unitate la Grueneheide, lângă Berlin. Aceștia s-au ciocnit cu...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă