16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăScumpiri în 2022 anunțate de ministrul muncii

Scumpiri în 2022 anunțate de ministrul muncii

Scumpirile vor continua și în 2022. Ministrul Muncii spune că majorările de anul viitor îi vor ajuta pe români să țină piept scumpirilor.

Ministrul Muncii a fost întrebat dacă măsurile sociale adoptate de PSD sunt suficiente în contextul în care din 2022 sunt prognozate mai multe crize, atât pe plan internațional cât și în România.

„Fără acest pachet social situația ar fi fost și mai dramatică. E complicată situația. Trebuie să avem un parteneriat onest cu toate mediile – și cu mediul de afaceri și cu partenerii sociali, sindicate-patronate. Trebuie să căutăm și să găsim soluții. Vom vedea”, a spus Marius Budăi la Antena 3.

Marius Budăi a comentat şi prevederea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind auditul pe legea pensiilor.

”Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii.

Cele mai mari scumpiri anul acesta au fost la gaze cu 50%, combustibili -25%, ulei -28%, cartofi -22%.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă