15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternațional13 imigranți au murit după un naufragiu în apele Greciei

13 imigranți au murit după un naufragiu în apele Greciei

Cel puţin 13 imigranți sunt morţi după ce a treia ambarcaţiune cu refugiați s-a scufundat în urma unui naufragiu din apele Greciei.

Naufragiile au avut loc în condiţiile în care călăuzele preferă din ce în ce mai mult o rută periculoasă din Turcia spre Italia, care evită insulele greceşti din estul Mării Egee, puternic patrulate, conform orange.ro.

Alte 90 de persoane au fost salvate de pe o insuliță grecească la nord de insula Antikythera, au declarat vineri oficialii pazei de coastă grecești, după ce barca lor naufragiase joi în largul insulei.

Operațiunea de salvare a migranților, 52 de bărbați, 11 femei și 27 de copii, de pe insula Prasonisi, la aproximativ 7,5 kilometri nord-vest de Antikythira, a fost încheiată vineri, au declarat oficialii.


În total sunt 13 imigranți decedați după un naufragiu în apele Greciei, deși inițial au fost găsiți doar 7

Șapte cadavre au fost recuperate, dar operațiunea de căutare continuă. Epava de joi a fost a doua în Marea Egee în această săptămână. În noaptea de marți spre miercuri, o ambarcațiune despre care se credea că transporta până la 50 de persoane, de asemenea migranți, s-a scufundat în largul insulei Folegandros, cu zeci de dispăruți, transmitea inițial Reuters.

Antikythera și Folegandros nu se află pe ruta obișnuită pentru imigranți, iar oficialii au spus că bărcile, care au pornit din Turcia, ar fi avut probabil ca țintă Italia.

ICNUR estimează că peste 2.500 de persoane au murit sau au dispărut pe mare în timp ce încercau să ajungă în Europa în acest an.
Grecia, aflată în prima linie a crizei refugiaților din Europa, de la începutul ei în 2015, este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru refugiații și migranții care fug de război și sărăcie în Orientul Mijlociu, Africa și Asia.
Majoritatea încearcă să ajungă cu bărci de cauciuc către insulele din apropierea coastei turcești.
De atunci, țara și-a întărit paza și a stimulat patrulele terestre și maritime pentru a descuraja oamenii să ajungă la țărmurile sale.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă