23.8 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăEconomieMoment istoric pentru lira turcească

Moment istoric pentru lira turcească

Lira Turcească a crescut cu 44% datorită sprijinului de miliarde de dolari susținute de stat și cu promisiunea că guvernul va acoperi pierderile valutare din anumite depozite, scrie Reuters.

Luni seara, președintele Tayyip Erdogan a dezvăluit o schemă în care Trezoreria și banca centrală ar rambursa pierderile din depozitele convertite în lire în valută străină, declanșând cel mai mare rally intraday de până acum.

Planul a făcut ca lira să crească, deoarece turcii au convertit valute în valoare de aproximativ 900 de milioane de dolari în lire, potrivit ministrului de finanțe Nureddin Nebati.

Începând cu 17 decembrie, rezervele valutare nete ale băncii centrale au scăzut la 12,2 miliarde de dolari, de la 21,2 miliarde de dolari cu o săptămână mai devreme.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ca să nu mai aibă ei emoții decât legate de meci, politicienii de pe Dâmbovița au pus mână de la mână să-i ia lui...

Ilustrație: Marian Avramescu Ca să nu mai existe emoții pentru figurile politice importante de pe Dâmbovița că pot pleca și cu un dosar ca...

După dezbaterea Trump – Trămpălău, democrații caută un candidat surpriză. Șansa PSD – PNL să-l reșapeze pe Cîrstoiu

Ilustrație: Marian Avramescu După disputa electorală televizată la CNN între Donald Trump și ceea ce s-a dovedit un trămpălău, democrații se gândesc să-și retragă...

EURO 2024: Portugalia-Slovenia(0-0) s-a decis la penalty-uri 3-0

Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la Euro 2024. A fost 0-0 cu Slovenia la finalul reprizelor de prelungire, 3-0 la...
Ultima oră
Pe aceeași temă