14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden va candida pentru al doilea mandat de președinte al SUA

Joe Biden va candida pentru al doilea mandat de președinte al SUA

Casa Albă a anunțat că Joe Biden va candida pentru al doilea mandat de președinte al SUA în 2024. Biden este cel mai în vârstă președinte american.

După ce s-a speculat că Joe Biden nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024 din cauza vârstei înaintate, Casa Albă a anunțat intenția de intra în cursă pentru un nou mandat. De asemenea,  cota de popularitate a președintelui a scăzut semnificativ în ultima perioadă.

Joe Biden candidează pentru al doilea mandat de președinte al SUA în 2024

„Va candida. Aceasta este intenția sa”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Joe Biden va avea 82 de ani când va candida pentru cel de-al doilea mandat . Dacă va câștiga alegerile, își va încheia activitatea la vârsta de 86 de ani. Pe de altă parte, democrații au dubii și în privința vicepreședintei Kamala Harris de a câștiga alegerile prezidențiale. Potrivit ultimelor sondaje arris are o cotă de aprobare în populație de doar 28%.

În cazul în care Joe Biden nu vrea să mai candideze sau nu mai are posibilitatea, Kamala Harris ar fi favorita pentru a câștiga alegerile preliminare ale democraților din 2024.

Un sondaj recent Washington Post/ABC a constatat că puțin peste 40% dintre alegători l-au aprobat pe Biden. Este o tendință constantă de scădere a ratingurilor președintelui pe fondul inflației și a problemelor legate de lanțul de aprovizionare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă