13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPSD a anunțat lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

PSD a anunțat lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

PSD a anunțat lista miniștrilor săi care vor face parte din guvernul condus de Nicolae Ciucă. În guvern se regăsesc numele grele din partid, cum ar fi Gabriela Firea sau Vasile Dîncu, dar și politicieni noi.

Social-democraţii şi-au desemnat candidaţii pentru portofoliile de miniştri pe care le vor ocupa în viitorul guvern Nicolae Ciucă, alături de PNL şi UDMR.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit, în cursul după-amiezii de luni, într-o nouă şedinţă pentru a discuta şi propunerile pe funcţii în cadrul Guvernului PSD – PNL – UDMR, potrivit Agerpres.

Acestea sunt:

* Ministerul Finanţelor – Adrian Câciu

* Ministerul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

* Ministerul Economiei – Marius Humelnicu

* Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

* Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

* Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila

* Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Marius Budăi

* Ministerul Culturii – Lucian Romaşcanu

* Ministerul Tineretului, Familei şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea.

„În acest moment de criză, PSD trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcții. PSD a demonstrat în acestă perioadă de criză că este cel mai responsabil partid și cel mai stabil. Îmi doresc ca și celelalte partide să dea dovadă de aceeași maturitate politică”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

O surpriză este Marius Humelnicu, propus la Economie. Humelnicu a fost fotbalist, viceprimar de Galați și secretar de stat la Transporturi.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă