12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalGuvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

Guvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

”Vom analiza posibilitatea de a ne proteja graniţa cu Suedia într-o manieră mai bună şi mai inteligentă”, a spus şefa executivului danez într-o conferinţă de presă.

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliţia daneză a anunţat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani şi a emis un mandat de arestare internaţional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenţiei fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ”voluntar” de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă