11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăCulturăS-a dat startul pentru lucrările de reablitare a Muzeului Național „George Enescu”

S-a dat startul pentru lucrările de reablitare a Muzeului Național „George Enescu”

Lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu” au început, a anunțat marți Ministerul Culturii. Valoarea lucrărilor depășește 6 milioane de euro.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a discutat marți, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare, cu antreprenorul care a câștigat licitația publică, finalizată după 3 ani de la începerea acesteia, din cauza contestațiilor.

„Îmi doresc ca, peste 2 ani, publicul să se bucure, din nou, de un spațiu mai generos destinat Muzeului Național George Enescu, care va ocupa 85% din totalul imobilului. Este modul onest prin care putem să îi păstrăm memoria vie maestrului George Enescu. Palatul Cantacuzino, un reper arhitectural pentru români, a fost inclus încă din 2007 în Lista Monumentelor Patrimoniului European. Lucrările de restaurare au fost deja demarate, iar o echipă impresionantă de restauratori are grijă să păstreze autenticitatea acestui lăcaș cultural”, a declarat Bogdan Gheorghiu, conform jurnalul.ro.

Lucrările de reabilitare la Muzeul Național „George Enescu” reprezintă o investiție durabilă în cultură

Acesta a spus că investițiile în cultură contribuie la o vizibilitate mai mare a României în afara granițelor și, implicit, la creșterea numărului de vizitatori.

„Totodată, pentru artiști îmi doresc ca acesta să devină un hub creativ care să încurajeze expresia și inițiativele culturale. Sper să ne revedem peste 2 ani și să putem deschide ușile, printr-o manifestare așa cum se obișnuia pe vremea Nababului”, a mai spus ministrul Culturii.

Contracul de reabilitare a fost semnat în luna iunie 2021.

Valoarea investiției depășește 6 milioane de euo, fără TVA, , iar durata contractului este de 24 de luni. Finanțarea este făcută dintr-un împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă