20 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒRestart Energy, proiect solar รฎn valoare de 360.000 euro

Restart Energy, proiect solar รฎn valoare de 360.000 euro

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenศ›i de energie electricฤƒ ศ™i gaze naturale de pe piaศ›a localฤƒ, anunศ›ฤƒ semnarea unui contract รฎn valoare 360.000 de euro cu firma Avastar, pentru instalarea unui fotogenerator voltaic cu o putere de 570 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 1.140 de panouri foltaice, pe o suprafaศ›ฤƒ de 3.400 mp, pe acoperiศ™ul abatorului Avastar din Liteni, judeศ›ul Suceava. Generatorul fotovoltaic va produce 17,8 mil kWH, รฎn urmฤƒtorii 25 de ani, รฎnsemnรขnd o reducere a costurilor cu energia electricฤƒ de 4.450.000 euro. Astfel, investiศ›ia companiei รฎn valoare de 360.000 de euro va fi amortizatฤƒ รฎn 3 ani.

Proiectul acoperฤƒ 22% din necesarul de energie al Avastar ศ™i presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 13.350 tone, รฎn urmฤƒtorii 25 de ani.

โ€žSistemele fotovoltaice reprezintฤƒ una dintre cele mai sigure ศ™i avantajoase modalitฤƒศ›i de a produce energie electricฤƒ curatฤƒ pentru o perioadฤƒ lungฤƒ de timp, cu costuri minime de รฎntreศ›inere. Producศ›ia de energie electricฤƒ solarฤƒ oferฤƒ independenศ›ฤƒ, flexibilitate, reducerea semnificativฤƒ a costurilor operaศ›ionale, ศ™i, bineรฎnศ›eles, diminuarea impactului negativ asupra mediului prin scฤƒderea amprentei de carbon. Luรขnd รฎn considerare un cost mediu de producศ›ie a energiei electrice de 25 EuroMWh pe o perioadฤƒ de 30 de ani, durata de viaศ›ฤƒ garantatฤƒ a unui sistem fotovoltaic, rezultฤƒ o economie de peste 75%. Ne bucurฤƒm cฤƒ Avastar a ales soluศ›ia oferitฤƒ de noiโ€, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

โ€žConstrucลฃia acestei centrale fotovoltaice reprezintฤƒ un pas important pentru noi. Energia verde este viitorul ศ™i cu cรขt รฎnศ›elegem mai repede acest lucru cu atรขt va fi mai bine pentru noi toศ›i ศ™i pentru viitorul planetei. Implementarea generatorului fotovoltaic ne ajutฤƒ sฤƒ eficientizฤƒm costurile de producศ›ie ศ™i sฤƒ acศ›ionฤƒm sustenabil, รฎn acord cu viziunea de dezvoltare a companiei pe termen lungโ€, declarฤƒ Vasile Pleศ™ca, Proprietar ศ™i Administrator Avastar.

***

รŽn ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanศ›area dezvoltฤƒrii a 500 MW de proiecte regenerabile รฎn Romรขnia pรขnฤƒ รฎn 2025, รฎn vederea furnizฤƒrii de energie 100% verde produsฤƒ local cฤƒtre toศ›i clienศ›ii finali.

รŽn februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaศ›iuni verzi convertibile din Romรขnia care au fost listate la Bursa de Valori Bucureศ™ti, avรขnd codul REO26.

รŽn luna septembrie 2021, dupฤƒ 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformฤƒ bazatฤƒ pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atรขt a amprentei de carbon, cรขt ศ™i a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat รฎn atmosferฤƒ, precum ศ™i de tranzacศ›ionare directฤƒ รฎntre participanศ›i a atributelor de mediu ศ™i a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ, unde sunt editor ศ™i editorialist economic.
Cele mai citite

PAOK Salonic revine pe primul loc รฎn Grecia dupฤƒ victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capฤƒt unei serii de trei meciuri fฤƒrฤƒ victorie, reuศ™ind sฤƒ cรขศ™tige cu scorul de 2-0 รฎmpotriva echipei Levadiakos,...

Maxim salveazฤƒ un punct pentru Gaziantep รฎn meciul cu Besiktas! Romรขnul a egalat la ultima fazฤƒ

Mijlocaศ™ul romรขn Alexandru Maxim a fost din nou decisiv pentru Gaziantep FK, marcรขnd golul egalizator รฎn minutul 90+5 al meciului รฎmpotriva lui Beศ™iktaศ™ Istanbul,...

PAOK Salonic revine pe primul loc รฎn Grecia dupฤƒ victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capฤƒt unei serii de trei meciuri fฤƒrฤƒ victorie, reuศ™ind sฤƒ cรขศ™tige cu scorul de 2-0 รฎmpotriva echipei Levadiakos,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ