17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalAfghanistan„Atotputernicii” talibani au probleme în provincia Panjshir

„Atotputernicii” talibani au probleme în provincia Panjshir

Afganistanul nu este tot sub controlul talibanilor. Provincia Panjshir, o importantă regiune strategică, nu este cucerită încă de aceștia. Rebelii şi-au organizat rezistenţa în zonă şi pregătesc contra-ofensiva.

Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (NRF) este o alianţă militară anti-talibană care a înfiinţat recent un guvern paralel ca răspuns la preluarea puterii de către talibani.

Ali Maisam Nazary, directorul relaţiilor externe al acesteia, susţine că noii conducători ai ţării „nu sunt victorioşi” în provincia Panjshir din nord-estul Afganistanului şi că „rezistenţa continuă” în ciuda propagandei talibane.
Talibanii au omis să admită că NRF controlează de fapt „mai mult de jumătate” din teritoriul provinciei.

Liderul NRF, Ahmad Massoud, se află încă în ţară şi nu dorește să părăsească Afganistanul până când nu va obţine eliberarea poporului şi victoria în faţa forţelor talibane.
Acesta este fiul legendarului strateg militar şi fost ministru al apărării, Ahmad Shah Massoud.

„Talibanii nu pot reprezenta poporul din Afganistan şi oamenii din Afganistan nu vor ca talibanii să-i reprezinte”, a conchis Nazary pentru FRANCE 24.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Un semifinalist de Cupa UEFA va antrena la turneul final al Cupei Satelor

Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final...
Ultima oră
Pe aceeași temă