15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtiințăCum ar putea reînvia mamutul lânos

Cum ar putea reînvia mamutul lânos

Mamutul lânos, care a dispărut în urmă cu 4.000 de ani, ar putea fi readus la viață de un grup de geneticieni, condus de George Church de la Harvard Medical School, care își propun un viitor în care gigantul epocii glaciare este readus în habitatul său natural, scrie CNN.

Anunțul unei investiții de 15 milioane de dolari a impulsionat luni aceste cercetări.

Apariția mamutului într-o formă modificată ar putea ajuta la refacerea fragilului ecosistem al tundrei arctice, la combaterea crizei climatice și la conservarea elefantului asiatic pe cale de dispariție, de care mamutul lânos este strâns legat, conform susținătorilor acestui proiect. Chiar dacă este un plan îndrăzneț, el este plin de probleme etice.

Nu se dorește clonarea unui mamut. Acest lucru nu mai este posibil pentru că ADN-ul pe care oamenii de știință au reușit să-l extragă din animalele înghețate în permafrost este mult prea fragmentat și degradat – ci crearea, prin ingineria genetică, a unui hibrid viu, elefant-mamut, care să să nu se distingă vizual de înaintașul său dispărut.

„Scopul nostru este să avem primele exemplare în următorii patru până la șase ani”, a declarat antreprenorul de tehnologie Ben Lamm, care, împreună cu Church, a cofondat Colossal, o companie de bioștiință și genetică care sprijină proiectul.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă