-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtiințăCum ar putea reînvia mamutul lânos

Cum ar putea reînvia mamutul lânos

Mamutul lânos, care a dispărut în urmă cu 4.000 de ani, ar putea fi readus la viață de un grup de geneticieni, condus de George Church de la Harvard Medical School, care își propun un viitor în care gigantul epocii glaciare este readus în habitatul său natural, scrie CNN.

Anunțul unei investiții de 15 milioane de dolari a impulsionat luni aceste cercetări.

Apariția mamutului într-o formă modificată ar putea ajuta la refacerea fragilului ecosistem al tundrei arctice, la combaterea crizei climatice și la conservarea elefantului asiatic pe cale de dispariție, de care mamutul lânos este strâns legat, conform susținătorilor acestui proiect. Chiar dacă este un plan îndrăzneț, el este plin de probleme etice.

Nu se dorește clonarea unui mamut. Acest lucru nu mai este posibil pentru că ADN-ul pe care oamenii de știință au reușit să-l extragă din animalele înghețate în permafrost este mult prea fragmentat și degradat – ci crearea, prin ingineria genetică, a unui hibrid viu, elefant-mamut, care să să nu se distingă vizual de înaintașul său dispărut.

„Scopul nostru este să avem primele exemplare în următorii patru până la șase ani”, a declarat antreprenorul de tehnologie Ben Lamm, care, împreună cu Church, a cofondat Colossal, o companie de bioștiință și genetică care sprijină proiectul.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă