17.7 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalMarea RoลŸie - S-a descoperit o colonie de corali cu vรขrsta de...

Marea RoลŸie – S-a descoperit o colonie de corali cu vรขrsta de 600 de ani

รŽn Marea Roศ™ie, la sud de insula Al-Waqadi din Arabia Sauditฤƒ a fost descoperitฤƒ o colonie de corali de aproximativ 600 de ani ศ™i o รฎnฤƒlศ›ime de 10 metri, scrie agenศ›ia Xinhua.

Descoperirea a fost realizatฤƒ รฎn Marea RoลŸie de experลฃi รฎn ลŸtiinลฃe marine ลŸi mediu din cadrul companiei, a indicat agenลฃia de presฤƒ sauditฤƒ.

corali

Rara descoperire, cu o vรขrstฤƒ estimatฤƒ la cรขteva sute de ani – mฤƒsuratฤƒ prin mฤƒrimea ลŸi numฤƒrul de inele care cresc anual pe structura exterioarฤƒ a coloniei -, este prima de acest gen din regiunea Mฤƒrii RoลŸii, a explicat compania.

Colonia le va permite oamenilor de ลŸtiinลฃฤƒ sฤƒ analizeze inelele recifelor de corali ลŸi sฤƒ afle mai multe despre temperatura oceanului din anii precedenลฃi ลŸi despre compoziลฃia sa chimicฤƒ.

Compania este รฎnsฤƒrcinatฤƒ sฤƒ implementeze „Proiectul Marea RoลŸie”, una dintre numeroasele iniลฃiative pe care regatul le-a lansat pentru a-ลŸi diversifica economia, scrie Agerpres.

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ