20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăMediuRomânia refuză deșeuri periculoase din Japonia

România refuză deșeuri periculoase din Japonia

În Portul Constanţa Sud Agigea au fost găsite 18 tone de deșeuri trimise din Japonia. Deșeurile erau piese agricole pline de rugină. De asemenea, au fost găsite și deșeuri periculoase.

Descoperirea a fost făcută de polițiștii de frontieră din Garda de Coastă care au găsit în Portul Constanţa Sud Agigea un container cu 18.430 kilograme de piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Piesele și dispozitivele agricole erau extrem de uzate, pline de rugină.

Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

Importul a fost blocat și containerul a fost retrimis societății exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă