12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTehnologieNumărul de abonamente 5G crește mai repede decât al abonamentelor 4G

Numărul de abonamente 5G crește mai repede decât al abonamentelor 4G

Numărul de abonamente 5G crește mai repede decât cel al abonamentelor 4G.

Această informație este prezentată într-un raport al companiei de comunicații Ericsson. Raportul sintetizează date la nivel global. Ele sunt valabile pentru întreaga lume, nu pentru o țară anume.

Datele din Ericsson Mobility Report sunt retransmise printr-un comunicat de presă difuzat în România la data de 7 septembrie 2021. Ele se referă la perioada aprilie – iunie 2021.

Potrivit acestui comunicat, numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ și un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane în cursul trimestrului 2 al anului curent, ajungând la un total de 380 de milioane.

Raportul sintetizează date la nivel global

Conform aceluiași raport, abonamentele de tip WCDMA / HSPA au scăzut cu 46 milioane. La rândul lor, abonamentele de tip GSM / EDGE au scăzut cu 52 de milioane.

La nivel global, numărul abonamentelor mobile existente în trimestrul 2 din 2021 totaliza aproximativ 8,1 miliarde. Ele reprezintă 103 la sută din nivelul populației globale.

50 de milioane de abonamente mobile noi din acest total au fost încheiate în perioada aprilie – iunie 2021. Cele mai multe abonamente noi au fost în China (+13 milioane), Indonezia (+5 milioane) și SUA (+3 milioane).

Raportul sintetizează date la nivel global și a fost prezentat, la data de 7 septembrie 2021, prin intermediul unui comunicat de presă, de compania Ericsson.

Amintim că, acum trei luni, și în România a intrat în vigoare legea 5G.

Această lege precizează că autorizarea producătorilor de echipamente 5G se face printr-o decizie a premierului României, pe baza unui aviz emis de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Autorizarea se face în termen de patru luni de la data solicitării.

După cum se știe, CSAT este condus de președintele României, iar premierul face și el parte din CSAT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă