11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSănătateDe ce vrea OMS să amâne a treia doză de vaccin

De ce vrea OMS să amâne a treia doză de vaccin

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID, la doar câteva zile după ce mai multe ţări, inclusiv SUA, au confirmat că intenţionează să ofere o a treia doză de vaccin.

Vorbind la o conferinţă de presă, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că este „dezamăgit” că ţările au încercat să îşi vaccineze întreaga populaţie în detrimentul persoanelor vulnerabile din alte ţări şi a pus sub semnul întrebării eficacitatea dozelor de rapel.

“Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficienţa unei a treia doze”, a spus Tedros.

Tedros a mai spus că ţările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor – în special ţările G20 – ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume.

Din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost adiministrate în 12 ţări, a adăugat el.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă