Covaliu susține că se simte în sportul românesc nevoia de a aduce tehnicieni din străinătate, după modelul federaţiei de canotaj.
„România a exportat know-how masiv şi se vede că în acest moment avem nevoie să importăm şi noi. Noi suntem deschişi, suntem gata aşa cum am făcut pentru canotaj, să facem şi pentru alte discipline, acolo unde există premisele pentru a se câştiga medalii, pentru a se face performanţă”, a declarat Covaliu în cadrul unui eveniment în care a fost anunţat că medaliaţii olimpici de la Tokyo 2020 vor fi recompensaţi cu automobile Toyota.
Oficialul COSR a precizat că după analiza pe care o vor prezenta federaţiile sportive în urma participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul pe care îl conduce va fi mai atent în ceea ce priveşte susţinerea acordată acestora: „Am găsit acolo o competiţie extraordinar de dură, au căzut recorduri mondiale, olimpice, sportivi foarte bine pregătiţi. Comisia tehnică a evaluat corect şansele României la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Vom fi şi mai atenţi la viitoarele competiţii la care România va participa, va fi acea analiză normală după acest ciclu olimpic şi vom fi mult mai atenţi în ceea ce priveşte susţinerea pe care o vom acorda. Sunt convins că vom avea mai multe medalii la Paris şi mai multe maşini pe care să le putem acorda sportivilor români”.
Loturile olimpice de canotaj ale României, coordonate de tehnicianul italian Antonio Colamonici, au obţinut 3 dintre cele 4 medalii obţinute de sportivii români la Jocuri Olimpice de la Tokyo.
România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).