20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilipine: O americancă a fost arestată după ce a încercat să scoată...

Filipine: O americancă a fost arestată după ce a încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş

Suspecta era pe cale să se îmbarce în zborul către Statele Unite, însă nu a prezentat documentele de călătorie ale bebeluşului, a declarat Melvin Mabulac, un purtător de cuvânt al Biroului pentru Imigrări.

Compania aeriană a sesizat autorităţile aeroportului, care au descoperit că femeia a ascuns într-o geantă legată de talie bebeluşul pe care l-a scos abia după ce a trecut de serviciile de imigrare.

“Bebeluşul era ascuns într-o geantă de dimensiuni mari, iar ea nu a declarat prezenţa acestuia inspectorului de la imigrări”, a indicat Mabulac.

Autorităţile bănuiesc că bebeluşul, în vârstă de aproape o săptămână, este filipinez, a mai spus el.

Femeia a fost predată Biroului Naţional de Investigaţii care va stabili dacă este vorba despre un caz de trafic de persoane. Copilul a fost preluat de Departamentul de Asistenţă Socială şi Dezvoltare.

Un oficial de la biroul de imigrări a afirmat că suspecta a declarat că este mătuşa copilului.

“Ea a spus că intenţiona să ducă copilul în SUA pentru a i se administra vaccinuri şi pentru a participa la ritualuri religioase”, a declarat oficialul pentru postul de radio DZBB din Manila.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă