14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

“Vreau să îi asigur pe toţi că nu ne temem şi luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a spus premierul înainte de începerea şedinţei de guvern.

Ea a adăugat că deja Curtea Constituţională a stabilit, prin Decizia 875/2018, că preşedintele în funcţie nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniştrilor interimari şi că aceştia trebuie numiţi pentru a fi asigurată buna funcţionare a Guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

“Această situaţie creată de preşedintele Iohannis, care, prin refuzul de a numi miniştrii interimari, ignoră într-un dispreţ total reguli, legi şi decizii ale Curţii Constituţionale, poate produce consecinţe grave pentru cetăţenii acestei ţări şi pentru relaţiile României cu partenerii externi”, a arătat Viorica Dăncilă.

Potrivit prim-ministrului, refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştrii interimari “este un abuz constituţional şi de putere” pe care acesta “îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii absolute pe care o are în faţa legii”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă