7.6 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSportCanotorii români, în pericol pe lacul Snagov

Canotorii români, în pericol pe lacul Snagov

Din pricina șmecherilor cu bani care aproape au pus monopol pe lacul Snagov, canotorii români care vor încerca să ducă drapelul țării pe prima treaptă a podiumului de la Tokyo nu se mai pot pregăti. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a precizat că a fost nevoită să apeleze la poliţie înainte de plecarea la Campionatele Mondiale de la Linz pentru a asigura buna desfăşurare a antrenamentelor sportivilor, care erau perturbate de ambarcațiuni. „Sunt practic lipsiţi de bun-simţ pentru că nu poţi să accelerezi şi să faci valuri când vezi sportivul că este în barcă şi treci pe lângă el, sau te bucuri când vezi că i-a intrat apă în barcă sau că l-ai răsturnat. (…) Am ajuns ca înainte de plecare să fim escortaţi de poliţia navală, pentru că altfel nu se mai poate. Trebuie să ne rugăm de ei să ne lase să ne antrenăm”, a declarat președintele FRC.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a afirmat că va iniţia un proiect de act normativ care să reglementeze traficul ambarcaţiunilor pe lacul Snagov în perioada de pregătire a canotorilor din loturile naţionale: „Este o problemă foarte veche şi s-a mai discutat despre ea. Anumiţi tineri nu înţeleg ce înseamnă sportul de înaltă performanţă. Singura soluţie ar fi ca pe programul de antrenament nimeni să nu mai aibă voie pe lac”. Acesta nu a precizat, însă, când are de gând să ia această măsură.

Surse din jurul celor care au în custodie lacul Snagov afirmă că nu mai puțin de 3700 de bărci ar fi înmatriculate pe lac. Oficial, reprezentanții Autorităţii Navale spun că sunt înmatriculate puţin peste 1100 de ambarcaţiuni mici. De curând, din cauza valurilor produse de șalupele puternice, o barcă în care se pregăteau canotorii, în valoare de peste 50.000 de euro, a fost distrusă.

România a obținut performanțe de excepție la Mondialele de la Linz, unde nu mai puțin de şapte bărci au reuşit să se califice la Jocurile Olimpice.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

TikTok lansează măsuri pentru protejarea integrităţii alegerilor din România

În contextul alegerilor din România, TikTok anunţă o serie de iniţiative menite să combată dezinformarea şi să sprijine accesul utilizatorilor la informaţii corecte. TikTok subliniază,...

Rezultate provizorii ale alegerilor prezidențiale, turul 1: Călin Georgescu conduce, Elena Lasconi pe locul doi

Cu peste 99% dintre secțiile de votare raportate, candidatul independent Călin Georgescu conduce detașat în rezultatele parțiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acumulând...

Sterilizarea pisicilor de rasă comună, propusă să devină obligatorie printr-un proiect de lege

Un nou proiect legislativ propus de actuala putere prevede obligativitatea sterilizării pisicilor de rasă comună, atât cu stăpân, cât și fără, similar reglementărilor în...
Ultima oră
Pe aceeași temă