18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialWikipedia vine cu update-uri intuitive pentru sistemele de operare mobile Android și...

Wikipedia vine cu update-uri intuitive pentru sistemele de operare mobile Android și iOS

Wikipedia, uriașa enciclopedie online gratuită, vrea să introducă update-uri intuitive pentru persoanele care vor să acceseze site-ul de pe platformele mobile precum Android și iOS. 

În prezent, site-ul oferă suport customizat doar telefoanelor echipate cu Android 5.0, dar și iPhone-urile vor primi curând aceleași customizări. 

Noua aplicaţie Wikipedia include opţiuni pentru modificarea dimensiunii fontului, două teme (dintre care una întunecată), opţiuni pentru salvarea offline a unei pagini, căutare mai bună, posibilitatea saltului rapid la o versiune în altă limbă a paginii dedicate unui subiect şi un mod de navigaţie mai bun între secţiunile articolului, potrivit blog.wikimedia.org.

Din păcate, udpate-urile nu rezolvă toate divergențele dintre modul de vizualizare pe desktop și pe telefoane mobile. Paginarea efectivă a conţinutului este asigurată tot de versiunea Web, iar pagina principală a site-ului sau paginile-portal nu afişează tot conţinutul. Totuși, pentru smartphone-urile care au Android 5.0, wikipedia vine cu o paginare augmentată cu imagini de antet de mari dimensiuni şi un mod mai bun de vizualizare a imaginilor ataşate.

Versiunea pentru platforma Apple va fi şi ea actualizată în curând, iar utilizatorii de iPhone se vor bucura de aceleași avantaje.

Cele mai citite

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a luat decizia finală

Premierul spaniol Pedro Sánchez a declarat luni că va rămâne în funcție, după o perioadă de reflecție, notează Euronews. Sánchez a șocat țara miercuri, anunțând...

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...
Ultima oră
Pe aceeași temă