19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalFacebook a implementat un sistem de rugăciuni online pentru utilizatori

Facebook a implementat un sistem de rugăciuni online pentru utilizatori

Eforturile companiei Facebook de a atrage noi utilizatori și de a-și crește popularitatea a dus la implementarea unui sistem nou, care vine în ajutorul comunităților de enoriași. Astfel, aceștia se pot ruga acum pe grupurile speciale de Facebook, instrumentul fiind  disponibil momentan doar în Statele Unite.

Compania oferă o mare atenție nevoilor utilizatorilor, iar în 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a dat bisericile ca exemplu pentru modalități de a conecta compania cu lumea. Astfel, Facebook a creat o echipă specială care să se concentreze pe „parteneriate de credință”.

Nona Jones, coordonatoarea echipei, a declarat pentru presa internațională că pandemia de Covid-19 a urgentat aceste eforturi, iar sistemul a fost creat după ce s-a observat o creștere a numărului de oameni care cereau și ofereau rugăciuni pe Internet.

Eforturile Facebook de a implementa un sistem de rugăciuni online au culminat cu primul summit virtual de credință cu lideri religioși, de luna trecută. Evenimentul a fost difuzat live, pe Facebook, iar liderii religioși au comunicat cu enoriașii  în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare.

Sistemul funcționează de la sfârșitul lunii mai, în SUA și s-a testat pe un grup.  O femeie a folosit acest instrument pentru a solicita rugăciuni pentru o mătușă infectată cu Covid-19. Ceilalți utilizatori de pe grup au răspuns prin apăsarea butonului marcat cu textul „M-am rugat”, ca mai apoi numele lor să apară într-un spațiu separat. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a primi notificări pentru a nu uita să se roage și ziua următoare. Alți utilizatori au cerut rugăciuni pentru „o fată care a suferit o decepție în dragoste”, pentru probleme cu firmele de asigurări sau pentru un examen auto.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă