12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFOTO-VIDEO. Dacia Logan MCV ia doar 3 stele în urma testelor EuroNCAP

FOTO-VIDEO. Dacia Logan MCV ia doar 3 stele în urma testelor EuroNCAP

Dacia Logan MCV a fost supusă testelor de siguranță EuroNCAP, la un an de la lansarea sa pe piață. Break-ul autohton a obținut doar 3 stele dintr-un maximum de 5 posibile.

După ce Sandero era lăudat anul trecut pentru cele 4 stele obținute, versiunea break a Loganului a dezamăgit la testele EuroNCAP. Totuși scorul mic vine și din faptul că fiind un model mai de grabă low-cost MCV-ul nu dispune de unele sisteme de siguranță disponibile pe mașinile mai scumpe. Astfel la acest capitol a primit doar 38% din punctajul maxim.

Cel mai bun capitol pentru MCV îl reprezintă protecția pasagerilor copii, cu un punctaj de 75%, respectându-și astfel statutul de mașină de familie. 

La protecția adulților mașina a primit un procentaj de 57%, probleme mai mari apărând la impactul lateral, când airbag-urile s-au deschis nepotrivit și la testul cu stâlpul.

Protecția pietonilor, în caz de impact, a fost notată cu un procentaj de 55%.

Logan MCV este construit pe o platformă a Renault veche de 12 ani. Cel mai bun rezultat obținut de un model Dacia în istoria EuroNCAP a fost cea de a doua generație a lui Sandero, testată în 2014 și notată cu 4 stele.

De această dată, Logan MCV a avut de trecut criterii mult mai riguroase decât cele din trecut, la care a fost supus hatchback-ul Sandero. 

În această toamnă Reanault anunța că, pentru a eficientiza costurile, ia în calcul renunțarea la unul dintre modelele Dacia: Logan MCV, Lodgy say Dokker.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă