20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRCM Timișoara a câștigat Cupa României la rugby, în finala de pe...

RCM Timișoara a câștigat Cupa României la rugby, în finala de pe Cluj Arena

RCM UV Timișoara a câștigat Cupa României la rugby după ce a învins, pe Cluj Arena, formația CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 19-14.

RCM Timișoara și-a trecut în palmares a doua sa Cupă a României, după ce în 2011, la Alba Iulia, a învins în finală tot pe CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 32-10. Știința are cinci trofee în palmaresul său, iar aceasta a fost a 15-a finală, potrivit Agerpres.

Cele două finaliste s-au întâlnit anul acesta de trei ori în campionat, băimărenii au obținut două victorii și un egal. În faza zonală a Cupei României, cele două formații și-au împărțit victoriile, 18-3 pentru Timișoara și 29-25 pentru Știința.

În finala de pe Cluj Arena, campioana en titre, Știința Baia Mare, a condus cu 8-0, după lovitura de pedeapsă a lui Luke Samoa și eseul lui Alexandru Oancea, dar bănățenii au întors scorul, în urma a trei lovituri de pedeapsă transformate de Vali Calafeteanu (9-8). Samoa a readus formația băimăreană în avantaj, după două lovituri de penalitate (9-14), însă Vali Popîrlan a reușit un eseu, transformat de Calafeteanu, care a tranșat soarta finalei după o nouă lovitură de pedeapsă (19-14).

Au evoluat echipele:

RCM: Țăruș, Căpățână, Manasa — Popîrlan, D. Lazăr — Morrison, V. Rus, Burcea — Calafeteanu — Umaga, Kinikinilau, Malupo — Shennan, Moala — Conache.

Știința: Pristaviță, Oancea, P. Rusu — Hristache, Van Heerden — Cr. Stoica, Moyake, R. Ailenei — Șamharadze — Brooks, Botezatu, Diniș, Fakaosilea, Spring — Samoa.

Cele mai citite

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă