23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialReţetă: Supă de fasole neagră cu lapte de cocos

Reţetă: Supă de fasole neagră cu lapte de cocos

Supa de fasole neagră cu lapte de cocos este un fel de mâncare exotic, uşor de preparat şi ieftin, care poate fi o soluţie rapidă atunci când doriţi să faceţi o surpriză prietenilor sau familiei.

Ingrediente pentru patru porţii:

– 2 conserve a câte 400 de grame de fasole neagră, clătită şi scursă de apă
– 1 conservă de 400 de grame de roşii cubuleţe
– 1 cană de supă de legume
– 1 conservă sau 400 de mililitri de lapte de cocos
– 2 cepe verzi, tocate (sau mai multe, după gust)
– 1 lingură cu ghimbir mărunţit
– 1 lingură cu chimion măcinat
– 1 lingură cu curcumă măcinată
– 2 căţei de usturoi tocaţi (sau mai mulţi, după gust)
– sare după gust

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-o cratiţă şi puneţi pe foc. Când dă în fiert, reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi la fiert domol, până ce preparatul atinge consistenţa dorită, aproximativ 30-45 de minute. La final, adăugaţi sare după gust.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă