16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Discuție Ponta-Dean Thompson, la Guvern, după întâlnirea premierului cu Tăriceanu

UPDATE. Discuție Ponta-Dean Thompson, la Guvern, după întâlnirea premierului cu Tăriceanu

 

UPDATE: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că întâlnirea pe care a avut-o cu premierul, Victor Ponta, este prin ”prisma colaborării inter-instituționale normale”, informează Mediafax.

”Aceste discuții trebuie să le vedeți prin prisma colaborării interinstituționale normale într-o țară, nimic altceva”, a declarat Tăriceanu.

El a negat că ar fi discutat despre majoritatea de la Senat sau despre judecătorul CCR, Toni Greblă.

Tăriceanu a transmis, de asemenea, că întrevederea sa cu primul ministru nu a avut nicio legătură cu sosirea ambasadorul american.

”Când am plecat, am văzut că este mașina ambasadei americane, dar nu știu. Nu are nicio legătură întâlnirea noastră. Nu știu ce căuta atașatul american”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE: La Guvern se află și însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, care a ajuns la Palatul Victoria, în momentul în care premierul Victor Ponta discuta cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Thompson a avut o scurtă discuţie numai cu premierul Ponta, nu şi cu Tăriceanu, afirmă surse oficiale.

Oficialul american a plecat de la Guvern la cinci minute după ce şi Tăriceanu a părăsit clădirea.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, pentru a purta mai multe discuții, informează Mediafax.

Citește și: Surse: Băsescu ar putea primi, miercuri, o casă de la Guvern

Alegerile parţiale pentru o serie de mandate vacante din administrația publică locală ar putea fi organizate la 22 martie, o altă dată care a fost luată în calcul fiind 29 martie, hotărârea de guvern prin care este aprobată data organizării alegerilor locale parţiale putând fi adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului, conform declarațiilor unor surse din Guvern.

Marţi, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a trimis o scrisoare deschisă liderului PSD, premierului Victor Ponta, în care îi cere ca, în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, să decidă privind organizarea alegerilor parţiale, în caz contrar liberalii urmând că atace în contencios administrativ acest refuz.

Potrivit Alinei Gorghiu, această scrisoare deschisă reprezintă ”ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile și Constituția”.

Copreşedintele PNL aminteşte şi că, înaintea alegerilor prezidențiale din 2014, premierul Ponta a dat o ordonanță de urgență prin care legaliza temporar traseismul politic.

”V-ați asigurat, cu forța, un supliment de peste 400 de primari și tot ați pierdut alegerile. Curtea Constituțională a caracterizat această acțiune politică ca fiind una direcționată împotriva statului de drept și o deturnare a voinței electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, ați umilit sute de mii de români, din afara României, cu același rezultat: ați pierdut alegerile. Acum, încălcați legea în cazul alegerilor parțiale și blocați dreptul la vot al celor din țară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanți aleși în fruntea comunităților în care trăiesc”, precizează, în scrisoarea deschisă Gorghiu.

Ea menţionează că lui Victor Ponta îi este ”teamă, ca şi anul trecut, că va pierde alegerile”.

Subiectul organizării alegerilor parţiale s-a aflat şi pe agenda discuţiilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni.

Alina Gorghiu a declarat, atunci, după consultări, că un subiect discutat cu șeful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri parțiale pentru o serie de mandate vacante din administrația publică locală.

 

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă