17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden avertizează asupra unui război din cauza unui atac cibernetic: „Uitați-vă...

Joe Biden avertizează asupra unui război din cauza unui atac cibernetic: „Uitați-vă la ce face Rusia

Joe Biden a avertizat în privința unui posibil război armat cauzat de un atac cibernetic, amenințarea principală venind din partea Rusiei, dar și Chinei. Președintele american acuză statul rus că încearcă să perturbe alegerile legislative americane prevăzute în 2022 prin „dezinformare”. Biden a susținut că omologul său rus Vladimir Putin “are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva”, adăugând faptul că asta îl face „și mai periculos”.

„Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre. Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război – un război adevărat cu o putere majoră – se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante “, a declarat Joe Biden marți.

De asemenea, Joe Biden a adăugat și câteva comentarii la adresa liderului chinez  Xi Jinping, susținând că este foarte „ determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040″.

Administrația Joe Biden este foarte atentă asupra securității cibernetice, după ce o serie de atacuri asupra unor companii precum SolarWinds, Colonial Pipeline, JBS, Kaseya au afectat puternic Statele Unite, mai ales furnizarea de combustibili și alimente.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă