22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBrașov: Fostul șef al Poliției Rutiere, în arest la domiciliu, pentru trafic...

Brașov: Fostul șef al Poliției Rutiere, în arest la domiciliu, pentru trafic de influență

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov Claudiu Tămîrjan a fost eliberat din arestul IPJ Braşov, după ce Curtea de Apel a decis măsura arestului la domiciliu, după aproape cinci luni petrecute în arest preventiv pentru trafic de influenţă, relatează Mediafax.

Curtea de Apel Braşov a respins contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Braşov care a decis înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov şi a menţinut sentinţa.

Prin urmare, Tămîrjan a fost eliberat din arestul IPJ Braşov şi dus la domiciliul acestuia din localitatea Săcele. Claudiu Tămîrjan va fi obligat, pe timpul cât se află în arest la domiciliu, să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească reşedinţa din municipiul Săcele fără încuviinţarea instanţei de judecată, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să nu se apropie de cei 14 co-inculpaţi şi 24 de martori în acest dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nici o cale.

De asemenea, în sentinţă i se atrage atenţia inculpatului că în cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii dispuse sau a obligaţiilor stabilite se poate dispune măsura arestării preventive.

"Dispune la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri punerea în libertate, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi plasarea în arest la domiciliu a inculpatului Tămîrjan Claudiu“, se mai arată în sentinţă.

Judecătorii mai precizează că, pe durata măsurii arestului la domiciliu, fostul şef al Poliţiei Rutiere poate părăsi domiciliul doar pentru a se prezenta în faţa instanţei, iar poliţistul desemnat să îl supraveghete "poate pătrunde în imobilul unde se execută măsura, fără învoirea inculpatului sau persoanelor care locuiesc împreună cu acesta".

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

La începutul lunii august, DNA Braşov a dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Tămîrjan şi a 11 dintre foştii săi subalterni, precum şi a trei patroni de firme. Doar Tămîrjan este cercetat în arest, ceilalţi fiind judecaţi în stare de libertate.

Cei 15 inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi acordat "protecţie" unor oameni de afaceri şi funcţionari publici. Pentru serviciile sale, Tămîrjan a cerut şi primit de la diverse persoane foloase necuvenite, uneori sub formă de lemne de foc pentru imobilul în care locuieşte, băuturi carbogazoase, produse din carne, băuturi alcoolice şi păstrăvi, susţin procurorii anticorupţie din Braşov.

Claudiu Tămîrjan va fi judecat pentru"trafic de influenţă (cinci fapte), instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (17 fapte) şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dacă sunt săvîrşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", se arată într-un comunicat al DNA.

Claudiu Tămîrjan a fost arestat preventiv în 25 iunie, iar o zi mai târziu a fost suspendat din funcţie. El a fost Şef al Poliţiei Rutiere Braşov aproape zece ani.

Cele mai citite

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă