23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialUltimul weekend cu biciclete gratuite în parcurile Kiseleff și Herăstrău

Ultimul weekend cu biciclete gratuite în parcurile Kiseleff și Herăstrău

Doar în acest week-end, iubitorii de mișcare în aer liber mai pot închiria gratuit o bicicletă din centrele ”La Pedale” din parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

Începând de luni, 17 noiembrie 2014, centrele ”La Pedale” își închid porțile pe perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo o vor permite, informează Primăria Sectorului 1.

Anul 2014 a adus un număr record de utilizatori ai centrelor ”La Pedale”: aproximativ 70.000 de bucureşteni – adulți și copii – au pedalat gratuit cele 700 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff şi Herăstrău. În anul 2013, peste 40.000 de bucureşteni au pedalat, anul trecut, de la deschiderea centrelor gratuite, în aprilie, până în noiembrie.

Încă din 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

“Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Rompetrol atacă la CCR suprataxa de solidaritate

Compania Rompetrol solicitată statului și restituirea sumei de circa 580 de milioane de lei, plătită drept contribuție de solidaritate Rompetrol acuză de neconstituționalitate Ordonanța de...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă