23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. EGIPT: O navă a Marinei, atacată în Marea Mediterană. 8 militari...

UPDATE. EGIPT: O navă a Marinei, atacată în Marea Mediterană. 8 militari dispăruți

UPDATE 06.15: Armata egipteană a anunţat că 8 militari sunt daţi dispăruţi, relatează AFP. De asemenea, armata a anunţat că 32 de presupuşi activişti au fost arestaţi în legătură cu acest atac.

"Cinci militari răniţi au fost transportaţi la un spital militar (…). Opt membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi. Căutările continuă", precizează un comunicat al armatei egiptene.

—–

O navă a Marinei egiptene a fost atacată în Marea Mediterană de către 20 bărbaţi aflati la bordul mai multor ambarcaţiuni, obligând armata egipteană să trimită întăriri aeriene. Nava a luat foc în cursul schimburilor de tiruri cu atacatorii, iar cele patru ambarcaţiuni folosite de agresori au fost distruse, potrivit agenţiei oficiale de presă Mena, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Identitatea atacatorilor rămâne necunoscută. Atacul ar fi avut loc la aproximativ 70 de kilometri de litoralul egiptean.

Purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a refuzat să facă declaraţii în legătură cu acest atac.

 

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă