24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii sud-africani au făcut recurs la sentința dată în cazul Pistorius

Procurorii sud-africani au făcut recurs la sentința dată în cazul Pistorius

Parchetul naţional sud-african (NPA) a făcut recurs la condamnarea primită de Oscar Pistorius în cazul uciderii Reevei Steenkamp. Fostul campion paralimpic a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

"Vă anunţăm că parchetul naţional a făcut recurs astăzi (n.r. – marţi) la sentinţa dictată împotriva lui Oscar Pistorius", a declarat Mathi Mncube, purtătorul de cuvânt al parchetului sud-african, conform Mediafax.

La 21 octombrie, Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

El a decis să nu conteste sentinţa primită.

Cele mai citite

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă