25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalUn britanic a fost condamnat pentru un viol comis în urmă cu...

Un britanic a fost condamnat pentru un viol comis în urmă cu 40 de ani, la cererea fiicei biologice

Carvell Bennett, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Birmingham, pentru un viol comis în anii 1970 asupra unei minore de 13 ani şi a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Decizia a fost posibilă datorită „stăruinţei şi determinării” copilului născut în urma acelei infracţiuni, care „a încercat să obţină dreptate în acest dosar, pentru ea însăşi şi pentru mama ei”, a subliniat judecătorul Martin Hurst.

După viol, victima a descoperit că era însărcinată şi a născut la vârsta de 14 ani o fetiţă, pe care a dat-o spre adopţie. Acel copil, care nu putea fi identificat pentru ca identitatea mamei sale să fie protejată, a descoperit adevărul despre venirea sa pe lume abia atunci când a putut să consulte dosarul de adopţie când a devenit adult, la vârsta de 18 ani.

A fost o descoperire „înspăimântătoare”, a dezvăluit ea la tribunal. Muşamalizat de către autorităţile britanice în perioada infracţiunii, potrivit judecătorului, cazul a fost reluat abia după ce fiica victimei a făcut campanie pentru redeschiderea anchetei şi a convins-o pe mama ei biologică să depună plângere în instanţă.

Graţie unei analize a ADN-ului ei, Carvell Bennett a fost identificat în mod oficial drept părinte biologic, în condiţiile în care el negase întotdeauna această paternitate.

„Întrucât aţi ales să violaţi un copil, mie mi-a fost furată identitatea la naştere pe linie maternă şi paternă”, a acuzat femeia, regretând că a avut de suferit de pe urma unei „traume intergeneraţionale”.

Cele mai citite

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă